Ο Ζουάν Ζαρκό 1ος στο τεστ του Κατάρ


Tο τεστ στο Κατάρ ουσιαστικά τελείωσε mε την τελευταία ώρα των δοκιμών, να χρησιμοποιείται για να οδηγήσουν οι αναβάτες στην τεχνητά βρεγμένη πίστα.


Τελικά ο Ζουάν Ζαρκό κράτησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος των δοκιμών, κάνοντας έναν εξαιρετικό χρόνο στο 1:54.029!

Ο Ζουάν Ζαρκό έκανε προσομοίωση 18 γύρω στο τέλος, όντας σταθερός προς το χαμηλό 1:56 δείχνοντας καλά σημάδια διαχείρισης του πίσω ελαστικού της Μ1 του. Με διαφορά στο ένα τέταρτο του δευτερολέπτου πίσω από τον Γάλλο, βρίσκουμε τον Βαλεντίνο Ρόσι που κατέβασε χρόνο στο τέλος. Ο Ιταλός σκαρφάλωσε εφτά θέσεις και φεύγει από το Κατάρ με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, πάλι πίσω από την δορυφορική Μ1 του Ζουάν Ζαρκό. Ο Vale έκανε μια μίνι προσομοίωση 9 μόνο γύρων, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε εξαιρετικό ρυθμό μιας και ήταν σταθερός προς το μεσαίο 1:55.
Πίσω από τις δυο Yamaha, στην τρίτη θέση, είναι ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, που κέρδισε και αυτός τρεις θέσεις στα τελευταία λεπτά. Ο Ιταλός έκανε και αυτός μια μικρή προσομοίωση αγώνα εννέα γύρων στο τέλος και ήταν λίγο πιο αργός από τον Ρόσι. Ο Dovi ήταν τρία δέκατα πιο αργός από τον Ζουάν Ζαρκό, αφήνοντας πίσω του τον Καλ Κράτσλοου που δεν κατάφερε να μείνει στη 2η θέση που είχε νωρίτερα. Πάντως ο Βρετανός δεν θα πρέπει να είναι απογοητευμένος, καθώς η προσομοίωση των 12 γύρων που έκανε ήταν πάρα πολύ καλή, με χρόνους στο χαμηλό 1:55 κι έναν γύρο στο 1:54.9. Και πάλι μια Honda έδειξε τα «δόντια» της σε ρυθμό Αγώνα, όμως αυτή τη φορά δεν ήταν αυτή του Μαρκ Μάρκεθ, αλλά του καταπληκτικού Καλ Κράτσλοου!

Στον ένα γύρο πάντως, ο πιο κερδισμένος απ’ όλους στη δεκάδα ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες. Ο Ισπανός της Movistar Yamaha ήταν μόλις 19ος μια ώρα πριν το τέλος, με διαφορά πάνω από 1.5’’ από την κορυφή (1.7’’). Ωστόσο στο τέλος βγήκε για να γράψει χρόνο και να βελτιώσει τη θέση του και το κατάφερε, σκαρφαλώνοντας ως την 5η. Πίσω του είναι ο Marc Marquez που και αυτός κατέβασε λίγο το χρόνο του στο τέλος για να κερδίσει δυο θέσεις στη λίστα με τους χρόνους. Ο Ισπανός δεν έκανε την προσομοίωση-φόβητρο που είχε κάνει σε Μαλαισία και Ταϊλάνδη. Όχι ότι ήταν άσχημος ο ρυθμός του, με σταθερούς γύρους στο 1:55 αλλά δεν απέφυγε κάποια λάθη (ή προβλήματα;) καθώς είχε έναν γύρο στο 1:56.4 κι άλλον ένα στο 1:58.2.

Εξαιρετικός για μια ακόμη φορά ο Άλεξ Ρινς, μπήκε εύκολα στη δεκάδα και ήταν πάρα πολύ καλός (και) στην πίστα. Στην προσομοίωσή του ο Ρινς κατέπληξε πολλούς καθώς ήταν σταθερός και πολύ γρήγορος με συνεχείς χρόνους στο 1:55. Η διαφορά του (στον ένα γύρο) από τον πρώτο ήταν στα έξι δέκατα, ενώ 9χιλ πίσω του πήρε θέση η Ducati του Ντανίλο Πετρούτσι. Ο Petrux ήταν εντυπωσιακός στην κανονική προσομοίωση Αγώνα που επιχείρησε διάρκειας 22 γύρων δηλαδή όσο και ο αγώνας στις 18 Μαρτίου. Ήταν σταθερός στο 1:55 και ταχύτατος, με τον ρυθμό του να τον βάζει στα φαβορί για μια θέση στο βάθρο των νικητών. Πάντως και πάλι φάνηκε ότι στο τέλος έχανε με τα φθαρμένα ελαστικά, ωστόσο και τα κιλά που έχει χάσει το χειμώνα, τον βοήθησαν στο να δείξει αυτή την καταπληκτική εικόνα.

Μια άλλη Ducati ακολουθεί, αυτή του Χόρχε Λορένθο που υποχώρησε τέσσερεις θέσεις στο τέλος για να κλείσει το τεστ στην 9η θέση. Ο Ισπανός δεν έκανε προσομοίωση Αγώνα. Την τελευταία στιγμή στη δεκάδα μπήκε ο Τζακ Μίλερ, με διαφορά μόλις εφτά δέκατα από την κορυφή, αφήνοντας εκτός τον Ντάνι Πεδρόσα.

Ο Μίλερ έκανε προσομοίωση με χρόνους όμως στο 1:56, ενώ ο Ντάνι Πεδρόσα τελείωσε πολύ γρήγορα το πρόγραμμά του σήμερα. Ο καλύτερος rookie ήταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι, ο οποίος από την 20η θέση μια ώρα πριν το τέλος, ανέβηκε στην 12η μπροστά από την ΚΤΜ του Μπράντλει Σμιθ. Λίγο πιο πίσω ήταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την Aprilia του, ενώ καθόλου άσχημα δεν τα πήγε ο Σιαχρίν στο δεύτερό του τεστ στη μεγάλη κατηγορία. Ο αναβάτης από την Μαλαισία ήταν 15ος με διαφορά 1.2’’ από την κορυφή και μπροστά από πιο έμπειρους αναβάτες, όπως ο Μπαουτίστα, ο Άμπρααμ και ο Ραμπάτ.

Σχόλια